عنوان 20- رضا باکری دبیر انجمن صنایع لبنی ایران درباره وضعیت فعلی تقاضا و عرضه در بازار لبنیات ایران گفت: تا پایان نیمه اول امسال تمامی شرکت های لبنی لبنیات را افزایش قیمت داده اند. . تولید به دلیل افزایش قیمت تمام شده تولید 30 درصد افزایش یافت، اما از آنجایی که درآمد مزرعه متناسب با هزینه های تولید در شش ماهه سال جاری افزایش نداشت، گرانی لبنیات باعث کاهش 15 درصدی تقاضا شد. .
وی افزود: اما در کنار این افزایش قیمت و کاهش تقاضا، بازار شیر چیز دیگری را نیز تجربه کرده است. قیمت گوشت قرمز، مرغ و تخم مرغ به عنوان غذاهای پروتئین حیوانی نیز افزایش یافته و خانوارها برای تامین پروتئین مورد نیاز خود به جای گوشت به محصولات لبنی مانند پنیر، شیر و ماست روی آورده اند. در نتیجه در 6 ماهه دوم سال جاری با جایگزینی لبنیات به جای گوشت و مرغ، شاهد افزایش 10 درصدی تقاضا برای لبنیات بودیم، اما در سال جاری به طور قطع 5 درصد نسبت به سال گذشته کاهش تقاضا داشتیم. سال .
باکری در ادامه به تشریح وضعیت صادرات لبنیات این کشور پرداخت و گفت: در شش ماهه نخست امسال صادرات لبنیات ایران از نظر وزنی 6 تا 7 درصد و از نظر قیمتی 8 درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است. مدت مشابه سال جاری سال گذشته
وی افزود: عراق، افغانستان و پاکستان از عمده کشورهای صادرکننده لبنیات از ایران هستند، البته پاکستان بیشترین تقاضا را به شیر خشک دارد و بیش از نیمی از صادرات به این کشور را این محصول تشکیل می دهد.
دبیر انجمن صنایع لبنی ایران همچنین روسیه را یکی دیگر از مقاصد صادرات لبنیات ایرانی معرفی کرد و توضیح داد: صادرات لبنیات ایران به روسیه کمتر از سه کشور ذکر شده است، زیرا روس ها بیشتر خواهان شیر و خامه خشک ایرانی هستند. از این محصولات به عنوان کالا استفاده کنید از مواد اولیه برای تولید استفاده می شود که برای شرکت های ایرانی مدل صادراتی مطلوبی نیست و می خواهند محصولات نهایی صادر کنند اما روسیه اجازه نمی دهد لبنیات تمام شده از ایران وارد این کشور شود./ ایلنا